Ψηφιακό αποθετήριο

Αποξηραμένα σύκα Κύμης: από την παραγωγή μέχρι το τελικό προϊόν

PHOTO1_PetrosLouloukos

Κατηγορία αρχείου:

Κύμης αφηγήματα

Χρονολογία:

2023

Περίληψη συνέντευξης

Ο Πέτρος Λουλούκος είναι αγρότης και μελισσοκόμος. Στη συνέντευξή του, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ζήσει μόνιμα στην Κύμη, με τον βασικότερο να είναι η επαφή του με τη φύση. Αναφέρεται στο πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την παραγωγή σύκων αναλύοντας τη διαδικασία και τις μεθόδους αποξήρανσής τους. Αναδεικνύει τα μοναδικά χαρακτηριστικά και την ποιότητα των κουμιώτικων σύκων, τα οποία αποτελούν σημαντικό στοιχείο της τοπικής οικονομίας μέχρι σήμερα. Ως νεαρός αγρότης μιλά για το μέλλον του επαγγέλματος, το οποίο ευελπιστεί να στηριχτεί σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που θα εστιάζουν στην ποιότητα του προϊόντος και όχι στην ποσότητα. Κλείνοντας, εκφράζει τα συναισθήματά του για την εποχιακή αυτή δουλειά και προτρέπει τη νέα γενιά να «κάνει κι αυτή λίγα σύκα».

Αφηγητής

Πέτρος Λουλούκος, Αγρότης, 32 ετών, ξάδερφος Ιουλίας

Ομάδα συνέντευξης

Ιουλία Βέγκλαρς , Ήρα Γκίνι | Α’ Λυκείου Κύμης

Αγαπημένο απόσπασμα μαθητών – συνεντευξιαστών

«Καλό χωριό, ήσυχο πολύ, καλοί άνθρωποι, φιλόξενοι, ωραίο φαγητό και πάρα πάρα πολύ ωραία φύση! Αυτό με τράβηξε εδώ».

Διάρκεια συνέντευξης

13 λεπτά

Κατηγορία

Συνταγές και γαστρονομία


Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Κύμης αφηγήματα» έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΠΟ – Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Τμήμα Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματός του για δράσεις Μουσείων και Συλλογών Νεότερου Πολιτισμού 2023.

ΑΛΛΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΧΕΙΑ

Please wait…